Read the English Version | Lee la versión en Español

De Zero-Emissie Technologie Inventaris (ZETI) tool is een interactieve online bron om kennis op te doen over de wereldwijd commercieel beschikbare zero-emissie (middel)zware voertuigen. De tool heeft als doel om vlooteigenaren en overheden van uitgebreide informatie te voorzien, met o.a. een overzicht waar zero-emissie merken beschikbaar zijn en de verwachte tijdlijn wanneer nieuwe modellen beschikbaar zullen zijn. Commercieel beschikbaar verwijst naar de beschikbaarheid voor onmiddellijke productie gebaseerd op de geplaatste orders.

Een evaluatie van modeltrends gebaseerd op ZETI data kan gevonden worden in de ZETI Data Explorer.ZETI is een tool in ontwikkeling en wordt voortdurend geüpdatet. Aangezien ZETI gebaseerd is op de best beschikbare data en wellicht niet altijd het meest accurate en recente aanbod van modellen weergeeft, zouden we uw hulp erg waarderen om de ZETI zo alomvattend en accuraat mogelijk te maken. Mocht u modellen hebben of zien die nog niet zijn opgenomen in ZETI, vul dan alstublieft dit formulier in om het huidige overzicht te updaten of nieuwe voertuigen toe te voegen. Voor meer informatie of feedback, stuur dan een email naar info@globaldrivetozero.org.

De ZETI tool is recent geüpdatet zodat u nu ook kunt filteren op batterij-elektrisch en waterstof voertuigen, tot drie voertuigen kunt vergelijken in een regio en er is een “badge” icoon toegevoegd die aangeeft welke voertuigen in aanmerking komen voor voordelen in de Verenigde Staten.